Kent A.Ş. işçisi yalnız değildir

30 Nisan'da Karşıyaka Belediyesi'ndeki işlerinden atılan ve direnişe geçen 300 işçinin işlerine geri alınması için eylem gerçekleştirildi.

soL (İzmir) Altaş adlı taşeron firmanın Karşıyaka Belediyesi'nde hizmet vermeye başlaması sonucunda işlerinden atılan ve direniş başlatan 300 işçinin işlerine geri alınmaları için Karşıyaka Sahil Anıtı'ndan, Karşıyaka Belediyesi'ne kadar 1500 kişi yürüdü. Eyleme Disk/Genel-İş, Nakliyat-İş, Birleşik Metal-İş, Kesk, TKP, Yurtsever Cephe, Yurtsever Cephe İşçi Birliği,Öğrenci Kolektifleri, Halkevleri, ÖDP, DİP, Çorum Dernekleri Federasyonugibi çeşitli siyasi partiler ve kitler örgütleri katıldı. Yürüyüş esnasında ''Kent A.Ş. işçisi yalnız değildir'', ''Zafer direnen emekçinin olacak'', ''İşçiler içeri, taşeronlar dışarı'', ''İşçiler birleşin,iktidara yerleşin''sloganları atıldı. Yürüyüş esnasında halkın işçilere alkışlarla, ıslıklarla destek verdiği görüldü.

''Cevat Durak sözünde durmadı''
Karşıyaka Belediyesi'nin önüne gelindiğinde Disk/Genel-İş Başkanı Erol Ekinci ve Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi bir konuşma gerçekleştirdi. Erol Ekici, Cevat Durak'ın seçimlerden önce işçilerin işlerinden atılmayacağına dair kendilerine söz verdiğini ancak bu sözünü tutmadığını belirtti. Cevat Durak'ın 1 Mayıs anıtını açmasına sevindiklerini ancak bunun yetersiz olduğunu ve Kent A.Ş'de çalışan işçileri kendilerine yük olarak gördüğünü belirtti.

''Sorun Karşıyaka'nın bölünmesi değildir''
Ekici konuşmasında, işçilerin işlerinden çıkarılmasının nedeninin Karşıyaka'nın bölünmesi olmadığını vurguladı. Bayraklı'nın ayrılmasından sonra mal varlığı konusunda hiçbir sorun çıkmadığını belirten Ekici, sorunun Cevat Durak'ın, Altaş adlı taşeron firmayı Kent A.Ş'ye tercih etmesi olduğunu belirtti. Ekici ayrıca 300 işçinin işlerine dönene kadar bu konunun kapanmayacağı sözünü verdi. Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi de yaptığI konuşmada Disk'in devletten, sermayeden bağımsız bir örgüt olduğunu ve ezilenin, mağdur olana sahip çıkmanın görevleri olduğunu belirtti. Çelebi ayrıca işçilerin işlerine dönene kadar bu eylemlerin devam edeceğini eğer dönmezlerse 16 Haziran'da Disk'in İzmir'e merkezi bir eylem koyacağını belirtti.