'Kadına şiddetin uygulayıcısı AKP'

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde 'Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar' ve ÖDP birer bildiri yayınladı. Yayınlanan bildirilerde kadına yönelik şiddetin uygulayıcısının AKP iktidarı olduğu belirtildi.

soL (HABER MERKEZİ) 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"nde Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar ve "Özgürlük ve Dayanışma Partisi" (ÖDP) birer bildiri yayınlandı. Yapılan açıklamalarda kadına yönelik şiddetin hayatın her alanında devam ettiğine dikkat çekilirken şiddetin uygulayıcınsın AKP iktidarı olduğu belirtildi.

'Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar'ın açıklamasında Türkiye'de ve dünyada kadına yönelik şiddetin işyerlerinde, sokakta, okulda, gözaltında, savaşlarda, evlerinde devam ettiğini belirtilirken bunun tarihsel bir sorunun parçası olduğu ifade edildi.

Açıklamada AKP'nin emekçilere yönelik saldırgan politikalarının en büyük mağdurlarının kadınlar olduğu belirtirken "AKP'nin önayak olduğu gerici politikalar, toplumda kadına karşı şiddete zemin hazırlayan ve hatta şiddeti destekleyen, besleyen politikalardır. AKP döneminde kadına yönelik taciz, tecavüz, dayak ve öldürme olaylarındaki artış özellikle de her 3 kadından birisinin şiddet mağduru olması tesadüf değildir" denildi.

ÖDP'li kadınlar ise yayınladıkları bildiride kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, istismarın her geçen gün artması, sıradanlaşması ve neredeyse normalleşmesi karşısında, bakanlığın hiçbir önlem almadığına dikkat çektiler.

Açıklamada 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Hüseyin Üzmez'in tahliye edilmesi hatırlatılarak "ülkemizde kadınları ve çocukları şiddetten, istismardan koruyacak kurumsal bir yapı yoktur" denildi.