Sayfa yolu
"Kader değil, iş cinayeti!"
Yayın Tarihi: 22.05.2010 , 17:27 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Beyoğlu'nda toplanan 'Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu' üyeleri, Zonguldak'ta 28 işçinin ölümü 2 işçinin de kaybolmasıyla sonuçlanan maden kazasına tepkilerini dile getirdiler. İstiklal Caddesi'nde yapılan yürüyüşün ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında, Zonguldak Karadon maden ocağındaki patlamanın ve ölümlerin arkasındaki nedenin taşeronluk sistemi olduğu savunuldu.
Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu üyesi sendikalar, siyasi partiler, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri akşam saatlerinde Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde toplandı. Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü Maden Ocağı'nda meydana gelen grizu patlamasında, 28 işçinin ölümü 2 işçinin de kaybolmasını protesto eden grup, taşeronluk sistemini eleştiren parkart ve dövizlerle Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiler. Eylemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "madencilerin kaderinin kazalar" olduğu yönündeki sözlerine de tepki gösterildi.
Açıklamada "Bu patlamanın arkasında da yine taşeronluk sistemi yatmaktadır. Kâr için insan hayatını hiçe sayan 'madenler devletin elinde zarar ediyordu ' diye madenleri özelleştiren, kamudan özel sektöre devrederek peşkeş çeken, taşeron çalıştıran düzenin sürdürücüleridir. AK Parti hükümeti bu ölümleri doğal görerek kazaları kader saymaktadır. Başbakan Erdoğan, 'Bu bölgede bu tür kazalar doğaldır, tahriklere kapılmayın' diyerek insanların acılarını sıradanlaştımıştır" denildi.
(soL-İstanbul)






soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.