Kaçak çalıştırılan elektrik işçisi hayatını kaybetti

Dersim'de işçilerinin 22 gündür grevde olması nedeniyle çalıştıracak eleman bulamayan Fırat Aksa Elektrik Dağıtım şirketi tarafından usulsüz bir şekilde çalıştırılan emekli İbrahim Atan elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

(soL - Dersim) Dersim'de işçilerinin grevde olması nedeniyle çalıştıracak eleman bulamayan Fırat Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından usulsüz bir şekilde çalıştırılan bir işçi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Şirket tarafından Dersim'in Ovacık ilçesinden gelen bir arıza çağrısına gönderilen, aynı şirketten emekli İbrahim Atan, çalıştığı sırada elektrik akımına kapıldı.

Fırat Aksa Elektrik Dağıtım şirketinin, 22 gündür devam eden grev süresince arıza çağrılarına gönderecek işçi bulamadığı ve bu nedenle usulsuz yollarla işçi çalıştırdığı belirtiliyor.

İşçiler, sosyal haklarının ve iş güvencelerinin olmaması, aldıkları düşük iş ücretleri, rotasyon adı altında bilgileri dışında yerlerinin değiştirilmesi ve mesai ücretlerinin verilmemesi üzerine greve başlamıştı.