Jose Marti anıldı

Ankara’da Kübalı bağımsızlık önderi Jose Marti’nin 157. doğum günü Küba Büyükelçiliğinin düzenlediği bir etkinlikle Jose Marti parkında kutlandı.

Kübalı bağımsızlık önderi Jose Marti’nin 157. doğum günü Ankara'da kutlandı. Etkinlikte Küba büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion bir konuşma yaptı. Concepcion konuşmasında Jose Marti’nin fikirlerinin Küba devrimini gerçekleştiren yurtseverlerin devrimci kavramları, ulusal bağımsızlık, Latin Amerikacılık ve insanlık gibi önemli değerleri içselleştirmelerinde en büyük ilham kaynağı olduğuna işaret etti. Jose Marti’nin eserlerinin sadece Küba’ya ya da Latin Amerika’ya özgü olmadığını, evrensel nitelik taşıdıklarını ifade eden Büyükelçi “Jose Marti’nin evi Küba, vatanı ise insanlık olmuştur” dedi.

Concepcion, konuşmasının sonunda bugün yeniden Latin Amerika’da bir uyanış yaşanmasında Bolivar, Che ve diğer devrimciler kadar Jose Marti’nin oynadığı role değinerek, uzun süredir suskun kalan büyük kitlelerin eylemlerine ve sözlerine Jose Marti’nin rehber olmasından Küba olarak duydukları mutluluğu dile getirdi.
(soL - Ankara)