İzmirli liselilerden etkinlik

Yurtsever Cepheli Liseliler, “Paranın saltanatını biz yıkacağız” etkinliği için dün İzmir Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda buluştu. Etkinlikte gençliğin ülke siyasetine ağırlık koyması gerektiği vurgulanırken, Mart ayında düzenlenecek Genç Meclis'e çağrı yapıldı.

soL (İzmir) Yurtsever Cepheli Liseliler, "Paranın saltanatını biz yıkacağız" etkinliği için dün İzmir Fuar Gençlik Tiyatrosu'nda bir araya geldi. Yüzlerce liselinin katıldığı etkinlikte gençliğin siyasete girmesi vurgulandı.

"Ücretsiz eğitimi mücadele ile kazanacağız"
Yurtsever Cephe'li liseliler adına bir konuşma yapan İzmir Atatürk Liseli öğrencisi "onlar bizim sessiz kalmamızı istiyorlar, istiyorlar ki bu eğitim sistemi, bilim insanı, öğretmen, mühendis değil köle yetiştirsin. Biz buna karşı okullarımızda ve her yerde mücadele edeceğiz" dedi. Devlet tarafından kendi okullarına ayrılması gereken ödeneğin özel okullara aktarıldığını belirten öğrenci ücretsiz okuma hakkının ancak bu düzene karşı örgütlü mücadele ile kazanılabileceğini belirtti.

Etkinliğe Yunanistan Komünist Partisi Gençlik Örgütü de gönderdiği bir mesajla destek oldu. Mesajda "Geçtiğimiz günlerde 15 yaşındaki Aleksandros Grigoropulos'un polis tarafından öldürülmesi sonucunda yaşanan ve Yunanistan emekçilerinin ve öğrencilerinin sokakta verdikleri mücadele sürecinde bizim yanımızda olan Türkiyeli yoldaşlara teşekkür ederiz. Sıkılan kurşun sadece Aleks' e değil emekçilere ve gençliğe sıkılmıştır. Çünkü gençlikten ve onun devrimci enerjisinden korkuyorlar. Biz de buradan Türkiye'de eşit bir düzen için mücadele eden genç yoldaşlarımıza selam gönderiyoruz" denildi.

Yunanistan Komünist Partisi Gençlik Örgütü'nün mesajından sonra etkinliğe katılan İlkokul öğrencileri adına da bir İlkokul öğrencisi konuşma yaptı. Mücadelenin İlkokullarda da olması gerektiğini vurgulayan öğrenci "okula para vermeden gittiğimiz tek bir gün hatırlamıyorum" dedi.

Etkinlik Yurtsever Cepheli liseli öğrencilerin tiyatro ve müzik topluluğunun hazırladıkları gösteriler ile devam etti. Liseli müzik grubunun ardından Yurtsever Cephe'li liseliler adına İzmir Konak Anadolu Lisesi'nden bir öğrenci daha konuşma yaptı.

Konuşmadan sonra Nazım Kültürevi Müzik Topluluğu'nun hazırladığı müzik dinletisi gerçekleştirildi.

"Siyasetin gençliğe, gençliğin siyasete ihtiyacı var"
TKP Gençlik çalışmaları adına Selin Dingiloğlu da etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi. Dingiloğlu konuşmasına TKP'nin ülkenin bütün gençliğine yaptığı Genç Meclis çağrısı ile başladı. Bu çağrının bütün gençlere sorumluluk yükleyen bir çağrı olduğundan bahseden Dingiloğlu, yeni bir düzen kurmak için mücadele veren sol, ilerici siyasetin gençliğin enerjisine özellikle ihtiyacı olduğunu söyledi. Dingiloğlu "Bu çağrıyı bugün önemli kılan en önemli sebep Türkiye'nin felaketin eşiğinde olmasıdır. Bugün yapılan şey ülke insanının gelecek umudunun ortadan kaldırılmasıdır, bu yüzden sol siyasetin gençliğin umuduna enerjisine ve inancına ihtiyacı vardır. Aynı zamanda geleceği yok edilmek istenen gençliğinde kendi geleceğini geri kazanması için siyasete ihtiyacı vardır. Bu yüzden biz liseliler ve üniversiteliler olarak önce sıra arkadaşımızdan başlayıp bu süreci örgütlemek, onları saflarımıza katmak için harekete geçmeliyiz" dedi.