İzmirli emekçiler tersane işçisinin yanında

KESK İzmir Şubeler Platformu, Tuzla tersanelerinde yaşanan ve "kaza süsü verilmeye çalışılan cinayetleri" kınamak, greve giden işçileri desteklemek amacıyla bir eylem gerçekleştirdi.

soL (İzmir) İzmir'deki emekçiler, Tuzla tersanelerinde süren greve destek için dün bir eylem gerçekleştirdi. KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından düzenlenen ve Tuzla tersanelerinde yaşanan "kaza süsü verilmeye çalışılan cinayetleri" kınamak için yapılan eyleme, çok sayıda kitle örgütü katıldı.

Konak eski Sümerbank önünde toplanıp Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyen emekçiler, yol boyunca "Tuzla işçisi insanca yaşam istiyor" dövizleri taşıyıp, "Tuzla işçisi yalnız değildir" sloganları attı. Yaşanan iş cinayetlerine dikkat çekmek isteyen grup temsili olarak tabut taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi'nin önünde basın açıklaması yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam, 15-16 Haziran direnişinin Türkiye'deki işçi hareketi tarihinin en önemli sayfalarından biri olduğunu belirtti. Emekçilerin çalışma yaşamındaki sorunlara dikkat çeken Sağlam, "Tuzla tersaneleri gibi işletmelerde yaşanan iş kazaları ve ölümler esasen kuralsız, esnek çalışma ve taşeron/ alt taşeron uygulamasının azami kâr güdüsü ile ulaştığı son durumu gözler önüne sermektedir" dedi.

Hükümetin iş cinayetlerini işçilerin suçu olarak gören ve gösteren yaklaşımını eleştiren KESK sözcüsü Sağlam, Tuzla işçilerinin taleplerini sahiplendiklerini ve kendilerinin de bu taleplerin arkasında durmaları gerektiğini belirtti. Sağlam, "Tuzla tersane işçileri ve bizler, tersanelerin kapatılmasını değil, yaşam hakkını savunuyoruz. Onlar, insanca yaşamak ve çalışmak istiyorlar" diyerek, tersane işçilerinin yanında olduklarını ve taleplerinin kabul edilmesini istediklerini söyledi.