İzmirli belediye işçileri vazgeçmiyor

Salı gecesi polis ve belediyeye bağlı zabıtaların saldırısına maruz kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri direnişten vazgeçmeyeceklerini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde direnişlerine devam ederken polis ve zabıtanın saldırısına maruz kalan taşeron işçiler, direnişten vazgeçmeyecekleri, baskıların direnişlerini engelleyemeyeceğini söyledi.

Belediyedeki işlerine kadrolu olarak geri dönmek için devam ettirdikleri direnişlerinin 49. gününde işçiler polisin saldırısına uğramışlardı.

İşçiler adına açıklama yapan Özkan Kılıç, direnişin 49. gününde Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının çevik kuvvet polisleri eşliğinde, grev alanında nöbet tutan işçilere müdahale ettiğini ve gözaltına almak istediğini belirtti.

Kılıç, işçilerin müdahaleye karşı koyması üzerine grev alanında bulunan çadır, pankart, özel eşyalar ve ısınmak için kullanılan odunlara el konulduğunu söyledi. Kılıç, polis yetkilileriyle yaptıkları görüşmede kendilerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin isteği üzerine, görüntü kirliliği yarattığı gerekçesiyle müdahale edildiği şeklinde bilgi verildiğini söyledi.

Kılıç daha önce de benzer durumlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi ve bu uygulamaların direnişlerini engelleyemeyeceğini belirtti.

Açlık grevindeki işçiye polis saldırdı