İzmir'de binlerce işçi yürüdü

İzmir'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı işçiler bir araya gelerek, kıdem tazminatını dokundurtmayacaklarını söylediler.

(soL - İzmir) Türkiye'nin dörtbir yanında ardarda Kıdem Tazminatı hakkı için sokağa çıkan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'in çağrısıyla İzmir'de Çarşamba günü binlerce emekçi, kıdem tazminatlarının patronların fonuna eklenmesine karşı bir araya geldiler. Basmane Dokuz Eylül Fuar kapısı önünde toplanıp Konak Meydanı'na yürüyen işçilere birçok siyasi parti ve kurum da eşlik etti.

Yürüyüş boyunca sık sık "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Ölmek var dönmek yok, tazminatı vermek yok", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" slogaları atıldı. Eyleme yürüyüş yolu boyunca çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla destek oldular.

Konak Meydanı'na ulaşan binlerce emekçiye seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Kurtuluş Savaşı sonrası dedelerinin alın teriyle kurulan Tekel'i, Sümerbank'ı, bu ülkenin birçok kamu işletmesini AKP hükümetinin bir bir yandaşlarına peşkeş çektiktiğini, memleketi yağmaladığını söyledi.

Şimdi de AKP'nin emekçilerin kıdem tazminatına gözünü diktiğini belirten Kani Beko "eğer tazminatlarımıza dokunursanız genel greve gideceğiz" diyerek AKP hükümetini uyardı. İşçilerin coşkulu sloganları ile devam eden eylem olaysız olarak sona erdi.