İzmir'de bıçaklı saldırıya uğrayan öğretmen yaşamını yitirdi

İzmir Nazire Merzeci İlköğretim Okulu’nda, ders sırasında bir öğrencisinin bıçaklı saldırısına uğrayan eğitim emekçisi Sevilay Durukan hayatını kaybetti.

İzmir'de ders sırasında bir öğrencinin bıçaklı saldırısına uğrayan Sevilay Durukan adlı eğitim emekçisi yaşamını yitirdi.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yayınlayan Eğitim Sen, "Bugün, bir eğitim emekçisi daha AKP`nin şiddeti yaygınlaştıran politikalarının sonucu olarak saldırıya uğramıştır" dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yeni eğitim sistemini, toplumun geniş kesimlerinin itirazlarına rağmen yürürlüğe koyan AKP, bu eğitim sistemi ile yaşanacak sorunların sorumlularının öğretmenler olacağını açıklamış yaşanacak sorunlara ilişkin ‘biraz özveri` istediği öğretmenleri hedef olarak göstermiştir. İstenilen bu özveri ise AKP`nin çocukların yaşamını tehdit eden eğitim sistemine karşı öğretmenlerin kendi yaşamlarını ortaya koymalarıdır. Son kertede, hem çocuklarımızın hem de eğitim emekçilerinin yaşama hakkı, yeni eğitim sistemi ile büyük tehlike altındadır. 4+4+4 eğitim sistemi, daha fazla öğretmenin daha fazla şiddete maruz kalacağı, üzerine lavabo düşmesi nedeniyle yaşamını yitiren Efe Boz gibi örneklerin artacağı tehlikeli bir dönemin habercisidir.

Bu tehlikeli dönemin tek sorumlusu, yeni düzenine uygun bir düzenleme ile eğitim alanını baştan aşağı değiştiren siyasal iktidardır. Eğitim Sen olarak, AKP`yi bir kez daha uyarıyoruz çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin yaşam hakkını tehdit eden, onların ölümüne neden olan politikalarınızdan artık vazgeçin!"

(soL - Haber Merkezi)