İTÜ'lü asistanlara destek ziyareti

İşten çıkarmalara karşı direnişe geçen İTÜ'lü araştırma görevlilerine yarın birçok kurum destek ziyaretinde bulunacak.

İTÜ'de 10 araştırma görevlisinin işten çıkarılması ve 72 araştırma görevlisinin de benzer bir tehlikeyle karşı karşıya olmasının ardından başlayan çadır direnişi sürüyor.

İTÜ'lü araştırma görevlilerinin direnişine destek için yarın birçok kurum ortak bir ziyaret gerçekleştirecek. Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"YÖK'ün sonbaharda çıkarmak istediği yeni yasayla iş güvencesini tüm akademik kadrolar için ortadan kaldırmayı hedeflediği bir dönemde, son yıllarda üniversitede hak mücadelesini en çok üstlenen araştırma görevlileri bir kez daha, bu sefer İTÜ'de direnişteler.

İstanbul Teknik Üniversitesi araştırma görevlileri YÖK tarafından üniversitelere dayatılan hukuk dışı, anti-demokratik uygulamalara karşı çıkmak ve akademik özgürlüğün koşulu olan iş güvencesi için mücadele etmek üzere, kendilerini işten çıkarmaya hazırlanan Rektörlüğe karşı Rektörlük binası önünde çadır nöbetindeler.

Aşağıdaki kurumlar ve platformlar olarak 23 Ekim 2012 Salı günü, saat 12:30'da İTÜ Maslak yerleşkesi Rektörlük binası önünde bulunan İTÜ’lü araştırma görevlilerini destek ziyaretine gidiyoruz.

Herkesi destek için bekliyoruz."

Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, Üniversite Konseyleri Derneği, Akademi Susmayacak
GIT-Türkiye ve Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnsiyatifi

(soL - Haber Merkezi)