İTÜ’de solcu öğrencilere saldırı

İTÜ’de Ülkü Ocağı mensubu öğrenciler solcu öğrencilere satırlarla saldırdılar. 3 öğrencinin yaralandığı saldırının ardından polis saldırganları yerleşke dışına çıkardı. Ağır yaralanan Çağdaş isimli öğrenci kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü'nde Ülkü Ocağı mensupları Sancak adlı dergiyi satarken Yurtsever Cephe, Ekim Gençliği, Öğrenci Kolektifleri ve EMEP'li öğrencilerle aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine yanlarında getirdikleri satır ve bıçaklarla solcu öğrencilere saldıran faşistler üç öğrenciyi ağır yaraladı. Üniversite öğretim görevlilerinin araya girmesiyle saldırgan grup yemekhaneye saklandı.

Olayların ardından solcu öğrenciler yaşanan saldırıyı protesto etmek için bir eylem düzenlediler. Yurtsever Cepheli Öğrenciler, Öğrenci Kolektifleri, EMEP ve Ekim Gençliği"Faşizme karşı omuz omuza" "İTÜ'de faşizme geçit yok" sloganlarının atıldığı ve yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı eylem sırasında yemekhaneye saklanmaya devam eden faşistler daha sonra yerleşkeye gelen polislerin koruması altında dışarı çıkarıldı.

Yaralılardan Çağdaş adlı öğrenci kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınırken saldırganlardan 10'u gözaltına alındı. Diğer yaralıların durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.