İstanbul'da belediyelere grev uyarısı

Belediye-İş Sendikası üyesi emekçiler, İstanbul'u dünya kenti yapanların işçiler olduğunu vurgulayarak, hakları verilmezse greve çıkacaklarını ifade ettiler.

soL (HABER MERKEZİ) Belediye-İş Sendikası üyesi emekçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir eylem yaptılar. Emekçiler, işverenin tutumundan vazgeçmemesi halinde grevin kaçınılmaz olduğunu vurguladılar.

Belediye-İş Sendikasının Aksaray'daki İstanbul şubeler binası önünde toplanan işçiler, "İnsanca Yaşanacak Ücret İstiyoruz" pankartı ve sloganlarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasına kadar yürüdüler.

10 binden fazla işçi etkileniyor

Belediye-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm işçiler adına bir basın açıklaması yaptı. Gülüm açıklamasında başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediyeye bağlı iştiraklerle (İSTON, İSFALT, İSBAK, BELBİM ve Kültür AŞ) Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Ümraniye, Üsküdar ve Bayrampaşa belediyelerinde çalışan 10 binden fazla işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 5 ay geçmesine rağmen bir anlaşmaya varılamadığını kaydetti. İlçe belediyelerinin, Büyükşehir Belediyesi'nin tavrına göre hareket ettiklerini ve bu nedenle de uzlaşmanın ilçelerde de sağlanamadığını ifade eden Gülüm, kendilerine belediye tarafından teklif edilen yüzde 8'lik maaş artışının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Gülüm açıklamasında, başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere işverenin tutumundan vazgeçmemesi halinde İstanbul'da grevin kaçınılmaz olacağına dikkat çekti. Sözleşmenin, masada anlaşmaya varılarak bitirilmesinden yana olduklarını ifade eden Gülüm, görüşmelerde ücret hariç tüm maddelerde anlaşıldığını belirtti.

İstanbul'u yaratan işçiler

Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Aytaç ise İstanbul'u dünya kenti haline getirenin işçilerin emeği olduğunu ifade ederek, işçilere hak ettikleri ücretin ödenmesini istediklerini kaydetti. Yapılan açıklamalardan sonra işçiler grev kararını asmak üzere Zeytinburnu Belediyesine gittiler.