İşsizliğin nedeni bu sefer de gençler

Bakan Şimşek "ekonomide sorun yok" açıklamasından vazgeçti. Şimşek bu kez de "1-2 aydır hafif bir toparlanma" olduğunu savundu. Şimşek ayrıca işsizliğin nedenini gençlere bağladı.

soL (HABER MERKEZİ) Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek "iyimser" konuştu. Şimşek, "son 1-2 ayda hafif de olsa bir toparlanma var gibi" dedi.

Türkiye-İtalya Medya ve Ekonomik Forumu'nda konuşan Şimşek kürüsel krizi değerlendirdi. "Henüz krizden çıkıyoruz gibi bir algı için bence çok erken" diyen Şimşek, birçok göstergenin "panik evresinin" aşıldığına işaret ettiğini iddia etti. "Nispi bir normalleşme" olduğunu savunan Şimşek "Krizin üçte ikisi muhtemelen geride kaldı. Ama 2009 yılı da muhtemelen zor olacak" dedi.

Bu kez suçlu gençler oldu
Şimşek daha önce krizin nedenini kadınların iş aramaya başlamasına bağlamıştı. Tepki çeken sözlerine açıklama getirmeyen Şimşek bu kez de işsizliğin nedenlerinden birisinin yeterli iş imkanı yaratılamaması ve genç nüfusun artan iş talebi olduğunu iddia etti. İşten çıkarmalar, sanayide kapasite kullanımının rekor seviyede düşüşü gibi konulara girmeyen Şimşek, iç ve dış piyasada bir talep daralmasından şikayet etti.