İşçilerin yaşamı bedava mı?

Aliağa'da gerçekleşen çeşitli kazalarda iki işçi öldü, bir işçi yaralandı.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir'in Aliağa ilçesinde gerçekleşen kazalar, iki işçinin ölümüne bir işçinin de ağır yaralanmasına yol açtı. Aliağa'da bir gün içersinde gerçekleşen kazadan, ilki Ege Gübre fabrikası deposunda oldu. Mal boşaltmak isteyen tır geri geri geldiği sırada çuvalların arasında uyuyan 32 yaşındaki Himmet Ekici'yi ezerken, İzmir'e gönderilen Ekici hastanede yaşamını yitirdi.

Petkim'de gerçekleşen diğer kazada ise, bakım onarım atölyesinde altyapı işçisi olarak çalışan Hüseyin Onan biriken pis suyu tahliye etmek için girdiği apartmanın bodrum katında, çektiği elektrik lambasının kaçak yapıp yerde birikmiş olan suya düşmesi sonucu yüksek gerilimli elektriğe kapılarak hayatıı kaybetti. Onan'a yapılan müdahalenin ardından açıklama yapan doktorlar vücudun çok yüksek gerilimde kalması ve uzun süre müdahale edilmemiş olması sonucu hastaneye geldiğinde Onan'ın kalbinin durduğunu, ama yinede yaşama geri döndürülmeye çalışıldığını fakat geç kalındığını kaydettiler. Onan 36 yaşında ve iki çocuk babasıydı.

İzmir Aliağa'daki bir diğer kaza ise, Karaköy'de fabrika bahçesinde traktörle sulama yapan 24 yaşındaki Mustafa Tutuş su tankerinin pompa miline ayağını kaptırması sonucunda oldu. Sağ ayağı kopma aşamasına gelen Tutuş'un İzmir'deki tedavisi sürüyor.