İşçilerden toplu intihar girişimi

TOKİ Gölcük Konutları'nda aylardır maaşlarını alamadıklarını söyleyen işçiler, topluca intihar girişiminde bulundu.

soL (Kocaeli) TOKİ Gölcük Konutları, müteahhit firma çalışanlarını canınza bezdirdi. Yapımına 2007 yılında başlayan ve bugüne kadar hak sahiplerine anahtarları verilmeyen Gölcük Konutları'nda aylardır maaşlarını alamayan işçiler, yaptıkları evlerin çatısına çıkarak toplu intihar girişiminde bulundu

Müteahhit firma Özmaş'tan 6 aydır para alamadıkları için bir hafta önce eylem yapıp sorunlarının çözülmesini isteyen işçiler, durumlarının değişmemesi üzerine konutların önünde ateş yaktı ve bir konutun çatısına çıkarak seslerini duyurmaya çalıştı. Hakları olan parayı almak için mücadele ettiklerini ifade eden işçiler, bir miltar çatı kiremitini de aşağıya attı. Konutların önünde yaktıkları ateşi söndürmek isteyen itfaiye ekiplerine de karşı koyan işçiler, davaları sonuçlanana kadar bu tür eylemlere devem edeceklerini, gerekirse çatıdan kendilerini atacaklarını söyledi.

Eylemler sürecek
İşçilerin sözcüsü Mehmet Miroğlu, şunları söyledi: "Hakkımız olanı almak istiyoruz. Aylardır mağduruz, eve ekmek götürmek için parmağımızdaki alyansı sattık. Kimin kapısını çaldıysak yüzümüze kapandı. Sadaka istemiyoruz, alınterimiz, emeğimiz bu konutlarda. Paralarımız ödenene kadar bu eylemler devam edecek. Bugün konutların kapısının önünde ateş yaktık, yarın konutların çatılarını da yakarız." İşçiler, güvenlik güçlerince ikna edilince çatıdan indi.