İşçilerden İzmir Belediyesi'ne 21 bin imza

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin park ve bahçe işlerinde taşeron olarak çalışan işçiler işe "kadrolu" olarak iadeleri için halktan 21 bin imza toplayarak belediyeye iletti.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin park ve bahçe işlerinde taşeron olarak çalışan işçiler "kadrolu" olarak işe iade edilmeleri için halktan topladıkları 21 bin imzayı belediyeye teslim etti.

Konak eski Sümerbank önünde toplanan taşeron işçiler ve aileleri, "Özelleştirmeye, Taşeronlaştırmaya Hayır" yazan pankart açarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önüne yürüdü.

İşten çıkarılmalarının 37. gününde kaybettikleri işe "kadrolu" olarak dönmek için açlık grevi yapan işçiler adına konuşan Özkan Kılıç, "Biz işçiler CHP Genel Başkanı ve milletvekillerine sesleniyoruz bizler de size ve belediyenize oy verdik bizler de sosyal demokrat tabanız. Bu sorunumuzu çözün. Eğer bu sorunu çözmezlerse biz işçiler mücadelemizi CHP ve onların belediye başkanı adaylarına karşı seçimde mücadele edeceğimizi bildiriyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından topladıkları imzaları iki temsilci arkadaşlarıyla Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na iletmek isteyen işçiler özel güvenlik engeliyle karşılaştı. Bir süre kapının önünde bekleyen işçiler yaklaşık yarım saat sonra içeri girebildi ve topladıkları imzaları yetkililere teslim ettiler.

Belediyenin önünden Konak meydanına yürüyen işçiler topladıkları imzaların kopyalarını CHP Genel Merkezi ve CHP İzmir İl Başkanlığı'na yolladılar.