İşçiler ödeme bekliyor

soL (Kocaeli) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluş İSU'da çalışan 4 bin işçi, 3.5 aylık sözleşme farklarıyla Mayıs-Haziran ikramiyelerinin ödenmesini bekliyor.

600 ile 2 bin YTL arası
Belediye İş Sendikası Kocaeli 1 nolu şube üyesi işçiler, Yerel Sen ile yapılan sözleşmeden doğan toplam 3,5 aylık sözleşme farkı alacaklarının ödenmesini bekliyor. Sendika Şube Başkanı Osman Suat Kalyoncu, her personelin bu fark dolayısıyla 600-2 bin YTL arasında değişen alacağı bulunduğunu belirterek, Mayıs ve Haziran ayları ikramiyelerinin de ödenmemiş olduğunu, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin biraz daha duyarlı davranarak işçilerin mağduriyetlerine son vermesini gerektiğini söyledi.

Sancılı bir süreç yaşanmıştı
Sözleşme sürecinde, Yerel Sen, çalışanların tahsil durumlarına göre ücret teklifi yapmış, Belediye İş Sendikası da, günlük ücretlerin önce 47 YTL'ye çekilmesini, ardından 7 YTL artış yapılmasında ısrarcı olmuştu. Tahsil durumuna göre ücret politikasına karşı çıkan işçiler, günlük ücretleri 45 YTL ve üzerinde olan eski personele 6.50 YTL zam yapılmasına, fazla mesai ücretlerinin indirilmesine, doğum ve ölüm izinlerinin kısaltılmasına tepki gösterip, imza törenine katılmamıştı.