İşçiler fabrikalarını terketmiyor

Beylikdüzü’nde Stil Tekstil’de çalışan işçiler aylardır maaşlarını ve mesailerini alamadıkları gerekçesiyle fabrikayı terketmeme eylemine başladılar.

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Stil Tekstil'de çalışan 80 işçi, 4,5 aydır maaşlarını ve 2,5 aydır mesailerini alamadıkları için dün fabrikayı terk etmeme eylemine başladılar.

Akşam yemeği için kendi imkanlarıyla aralarında para toplayarak fabrikanın mutfağında ortak bir şekilde yemek yaparak fabrikada kalan emekçiler, makinelerin fabrikadan çıkarılmaması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Stil Tekstil'in sahibi Hasan Temizkan'ın taşeron olarak çalıştırdığı Bilka Tekstil işçilerinden Hakkı, "Sigortalarımız yapılmıyor. Burada 1 yıldır sigortaları yapılmayan işçiler var. Ücretlerimizi 4,5 aydır alamıyoruz. Resmi tatiller dahil yaptığımız mesailerin karşılıklarını alamıyoruz. İşyeri sahibi Hasan Temizkan makineleri satacağı gerekçesiyle gece tahliyeye başlayacaktı. Ancak biz buna mani olmak için yaklaşık 50 işçi arkadaşımızla direnişe başladık. Hakkımızı alana kadar fabrikayı terk etmeyeceğiz. Hasan Bey yarın bir maaş karşılığı ücretimizi ödeyeceğini söyledi ancak bu sorunun çözümü değil neyazık ki. Ancak işçiler birlik olursa bu durumlara dur diyebiliriz" dedi.

YCİB ve TKP'den destek
Fabrikada süren eyleme Yurtsever Cephe İşçi Birliği (YCİB) ve TKP Avcılar ilçe örgütü de destek verirken YCİB avukatları konu hakkında işçilerle irtibat haline geçti. Bu sabah işçiler icra kuruluna haklarıyla ilgili bir şikayette bulunacak.
(soL-İstanbul)