İşçiden gizli toplu sözleşmeyi kabul etmediler

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Laminant Parke ve MDF kapı gibi ahşap ürünler üretimi yapan Yıldız Sunta Fabrikası'nda çalışan işçiler, sendikanın kendilerinden habersiz toplu iş sözleşmesi imzalamasına tepki olarak fabrika önünde bir haftadır eylem yapıyor.

Yıldız Entegre Fabrikası'nda çalışan 400 işçi, üyesi oldukları Ağaç İş Sendikası genel merkezinin 11 Temmuz'da kendilerinden habersiz işverenle sözleşme imzalayıp 2.5 yıllığına toplam Yüzde 4 zam için imza atmasına, ayrıca her işçiden aylık 80 TL aidat kesme kararına tepki gösterdi. Fabrika önünde toplanan işçiler bir haftadır davul zurna eşliğinde fabrika yönetimini ve sendikayı protesto ederken, Ağaç-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şener Furuncu da işçileri yanlız bırakmayarak bağlı bulundukları sendika genel merkezinin kendilerini sattığını söyledi.

Sendika Genel Merkezinin kendilerinden habersiz toplu sözleşmeye imza attığını kaydeden Furuncu şunları söyledi: "11 Temmuz tarihinde sendika ve işveren kendi aralarında bir sözleşme yapmışlardır. Burada 2.5 yıllığına yüzde 4 zam ve sendika her işçiden aylık 80 TL aidat alacağı yönünde anlaşma yapılmıştır. Biz bu anlaşmayı kabul etmiyoruz. Biran önce de yanlıştan dönülmesini istiyoruz. İşçiler burada 900 TL ile 1100 TL arasında maaş alıyor. Biz sadece insanca yaşacak koşulların bize verilmesini istiyoruz. Yapılan zammı az buluyoruz. Eşit işe eşit hak istiyoruz."