"İnsanları dilenci yerine koyuyorlar"

Tüm Bel-Sen Kocaeli, Sakarya ve Yalova şubeleri, belediyelerde yönetim anlayışının baştan sona değiştirilmesini istedi.

soL (KOCAELİ) Kocaeli şube başkanı Erdal Karakuş, seçimlerin ele alındığı toplantıda yaptığı değerlendirmede, yöneticilerin sık değişmesinin istikrarsızlık yarattığına değinerek "5 yılda bir yönetici değişmesi istikrarsızlık getiriyor. Belediye başkanları, adeta diktatör gibi davranabiliyor. Bu da, belediye çalışanlarını tedirgin ediyor. Belediyeler aşevleri açıyor, bedava kömür ve yiyecek içecek dağıtıyor, sonra da bunu yapmakla övünüyorlar. İnsanları dilenci yerine koyuyorlar. Bez dağıtmakla, gıda dağıtmaktan ne anlıyorlar? Biz, bebeğinin ihtiyacını çalışarak kazanacak kadınlar istiyoruz'' dedi.

Geleceğimiz için endişeliyiz
Memurların potansiyellerinin daha iyi değerlendirilmesini istediklerini de dile getiren Karakuş, şöyle devam etti: "Memurların potansiyelleri hiçe sayılmasın. Memurlar sıkıntı yaşıyor, huzursuz oluyor. Seçimlerde kimin kazanacağını düşünüyorlar, çünkü gelecekleri ona göre şekillenecek. Kuralların koyulması ve denetlenmesini sağlayan kurullarda işverenin 4 temsilcisi varsa, çalışanların da 4 temsilcisi olmalı. Ancak böyle verimli çalışma şartları oluşur. Gelecek seçimler için aday olacaklara sesleniyoruz verimli çalışma ortamı oluşturulmasını, mahalle ve ilçe komiteleri oluşturulmasını istiyoruz. Belediyeye işçi olarak kim girecek, kim işten çıkarılacak onlar karar versin."

Bem-Bir-Sen'e tepki
Karakuş, belediyelerde örgütlenmeye çalışan diğer bir memur sendikası olan Bem-Bir-Sen'i de suçlayarak, sözlerini ''Bu sendikanın çıkardığı kitabı okuyunca, sendikacı olmaktan utandım. Tüm Bel-Sen, KESK'e bağlı bir sendika olarak defalarca mitingler düzenledi. Biz o mitingleri düzenlerken, bu arkadaşlar neredeydi? Sarı sendika ayrımını iyi yapmak lazım. Ben bunların sendikacı olduğuna inanmıyorum. İşverenlerle omuz omuza, yan yana iş yapıyorlar. İşverenlerin yaptıklarına 'bravo' deyip desteklerini belirterek altına imzalarını atıyorlar. Ülkemizin nereye geldiği çok açık ve net. Memurları, sendikamıza üye olmaya davet ediyorum'' şeklinde tamamladı.