İnşaat işçisini 'yok etme' çetesi!

Çalıştığı inşaatta 2 metreden düşerek ölen 62 yaşındaki Mehmet Altun'un, okuma yazma bilmeyen eşine gerçek dışı ifade verdirildi. Gerçek, eşinin aylar sonra savcılığa gitmesiyle ortaya çıktı. İnşaat sahibi ve iki çalışanı için dava ve polisler için soruşturma açıldı.

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre, İstanbul ’da, sigortasız şekilde çalıştığı inşaatta yüksekten düşerek can veren 62 yaşındaki Mehmet Altun, otopsisi bile yapılmaksızın, “doğal ölüm” denilerek, toprağa verildi. Eşi ve kızının savcılığa başvurarak, “İnşaatta düşmüştü” diye şikayetçi olması üzerine Altun’un mezarı açıldığında, “kalçasında kemik kırığı olduğu ve ölümün de yüksekten düşme sonucu meydana geldiği” anlaşıldı.

İmza sahte, ifadeler gerçekdışı
Soruşturma sonunda, inşaat sahibinin, “Hakkımda ifade vermeyin, sizi mahcup etmeyeceğim” diye aileye ve kamu görevlilerine baskı yaptığı belirlenirken, yanındaki iki işçiye gerçek dışı ifade verdirdiği ortaya çıktı. Ölen Altun’un eşinin, iki polis tarafından alınmış ifadesinin gerçek dışı, altındaki imzanın da sahte olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, “İnşaattan düştü” denildiği halde hastane doktoru, ‘doğal ölüm’ raporu verdiği için Altun’un otopsi yapılmaksızın defnedildiği anlaşıldı. Bunun üzerine inşaat sahibi ve yalan beyanda bulunan iki çalışan hakkında dava, polisler hakkında da soruşturma açıldı.