IBM çalışanlarından eylem çağrısı

Tez-Koop İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, IBM’de sendikaya örgütlenen çalışanlara yönelik baskılar ve temsilcilerin işten atılmalarına karşı haftaya Çarşamba günü için eylem çağrısı yapıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Tez-Koop-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube'den yapılan açıklamada, IBM'de şirketin sendikalaşma sürecine ve işçilere karşı yürüttüğü baskılara karşı haftaya Çarşamba günü bir eylem yapılacağı açıklandı.

Eylem çağrısında "IBM çalışanları, Şubat 2008 tarihinde sendikamıza üye oldular. Sendikamız 26 Mart 2008 tarihinde çoğunluk tespiti için Bakanlığa başvurdu. Bakanlık sendikamızın IBM işyerinde toplu sözleşme yapmak için yeterli çoğunluğa sahip olduğunu bildirdi. Fakat IBM işvereni, çalışanlarının en temel hakkı olan örgütlenme hakkına saygı göstermedi ve tahammülsüzce davranarak süreci uzatmak için mahkemeye başvurdu. Hem işkoluna hem de sendikamızın çoğunluğuna itiraz etti. Bu da yetmedi, Kasım ayında sendika temsilcilerimizi işten çıkardı. Hukuk mücadelemiz de bir yandan devam etmektedir" denildi.

Sendika ve IBM çalışanlarının bir yıldır mücadele ettiklerinin vurgulandığı açıklamada "28 Ocak 2009 Çarşamba günü saat 12:30'da aynı taleplerle bir kez daha IBM önünde IBM işvereninin tutumunu protesto edeceğiz" denildi.