Hindistan'da 5 milyon kamyoncu grevde

Hindistan'da hükümetin artan yakıt fiyatlarını gerekçe göstererek bir yıl içinde yakıta ikinci defa zam yapması, milyonlarca kamyoncuyu ayağa kaldırdı. Grev kararı alan sendika, talepleri yerine getirilinceye kadar grevi sürdüreceklerini açıkladı.

soL (DIŞ HABERLER) Hindistan'da milyonlarca kamyoncu, artan yakıt fiyatlarını ve ulaşım ücretlerini protesto etmek amacıyla grev düzenliyor. Hindistan Motorlu Ulaşım Sendikası Lideri Gurinder Pal Singh, yetkililerle yürüttükleri görüşmelerin önceki gün anlaşmazlıkla sonuçlandığını ve çözüm bulununcaya kadar grevi sürdüreceklerini söyledi. Ürün ve malların yüzde 70'inin kamyonlarla nakledildiği ülkede, grevin devam etmesi halinde ekonominin ciddi biçimde etkileneceği belirtiliyor. Grev nedeniyle gıda ürünlerinin dağıtımının aksaması nedeniyle gıda fiyatlarında büyük bir artış yaşanması bekleniyor.

Yaklaşık 5 milyon şoförü temsil eden sendika, yakıt vergilerinin azaltılmasını ve son dönemde ulaşım ücretlerine yapılan zamların geri çekilmesini talep ediyor. İşçilerin greve son ermesini isteyen hükümet ise, tüm dünyada artan yakıt fiyatlarını gerekçe göstererek talepleri yerine getirmeyeceğini açıkladı. Ulaşım Bakanı Thalikottai Rajuthevar Baalu, önceki gün yaptığı açıklamada zamların yol yapım çalışmaları ve bazı kamu harcamalarının devamı için gerekli olduğunu savundu.

Uzmanlar ise, yüksek enflasyon nedeniyle zor günler yaşayan hükümetin, kamyoncuların taleplerini karşılamaması halinde halkın tepkisini yatıştırmakta zorlanacağını ifade ediyorlar.