Hekimlere yönelik şiddet sürüyor: Gaziantep'te bir doktor ağır yaralandı

Gaziantep’te göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Dr. Ersin Aslan, bugün görev yaptığı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde ameliyattan çıktıktan sonra bir hasta yakını tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Aslan'ın yoğun bakıma alındı.

Hekimlere yönelik şiddet artarak sürüyor. Gaziantep’te göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Dr. Ersin Aslan, bugün görev yaptığı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde ameliyattan çıktıktan sonra serviste dinlenirken, 10 gün önce yaşamını yitiren bir hastasının 17 yaşındaki torunu tarafından arkasından bıçaklandı. Ağır yaralanan Aslan acilen ameliyata alındı. Aslan uzun süre yoğun bakımda kaldırıldı.

AKP'nin sağlıkta dönüşüm politikaları sonucunda, sağlığın bütün yükünün üzerine yıkıldığı sağlık emekçileri, hasta yakınlarının hedefi olmaya devam ediyor.

Gaziantep'te görev yapan Dr. Ersin Aslan’ın bıçaklanması hekimler ve sağlık çalışanları tarafından büyük tepki ile karşılanırken, Gaziantep Tabip Odası’nın öncülüğünde Aslan’ın görev yaptığı hastanenin önünde toplanan hekimler ve sağlık çalışanları buradan Gaziantep Valiliği’ne doğru sessiz yürüyüşe geçmeye hazırlanıyorlar.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, olayın haber alınmasının hemen ardından Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı arayarak, saldırganın yakalanarak gerekli sürecin başlatılmasını talep etti. Hekimlerin bu konudaki duyarlılığının üst noktada olduğunu dile getiren Bilaloğlu, Valilikten de olayla ilgili her türlü tepkinin gösterilmesini beklediklerini kaydetti.

TTB'nin yarın bir eylem hazırlığında olduğu belirtilirken, yarın birçok hastanede konuya ilişkin eylem yapılması gündemde.

Sağlık çalışanları: "Recep Akdağ istifa"
Dr. Ersin Aslan’ın hastanede bıçaklanmasının ardından hekimlere yönelik şiddeti protesto eden yüzlerce sağlık çalışanı Sağlık Bakanı'nı istifaya davet etti.

Olayın ardından hızla hastane önünde toplanan hekimler ve sağlık çalışanları, kollarına taktıkları siyah bantlarda Demokrasi Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Gaziantep Tabip Odası’nın öncülüğünde bini aşkın hekim ve sağlık çalışanının katıldığı yürüyüş sırasında Sağlık Bakanı’na ve Bakanlığa tepki büyük oldu. Yürüyüş sırasında “Bakan istifa”, “Sağlıkçıya uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı. Hekimler ve sağlık çalışanları Demokrasi Meydanı’nda yarım saat süren oturma eylemi yaptılar. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Gaziantep Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfü Bay, 10 yıldan bu yana süren sağlıkta dönüşümün sağlık çalışanlarına şiddet olarak döndüğünü, hastalar ve hekimler arasındaki güven ilişkisinin zedelendiğini söyledi. Bay, sağlık çalışanlarının artık sabrının kalmadığını kaydetti.

(soL - Haber Merkezi)