Hekimler: "Tam güne hayır"

"Tam gün" yasa tasarısıyla ilgili TTB tarafından referandumda 20 bine yakın "hayır" oyu çıktı. Referandumun sonuçları dün Taksim'de yapılan eylemle açıklandı.

soL (HABER MERKEZİ) Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından 13-20 Haziran tarihleri arasında "Tam Gün" yasa tasarısıyla ilgili yapılan referandumun sonuçları açıklandı. Referanduma katılan 21 bin 126 hekimden 19 bin 780'i tasarıya "hayır" dedi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan TTB ve İstanbul Tabip Odası üyesi hekimler "Tam gün kölelik düzenine hayır" pankartı açarak sloganlarla Taksim Meydanı'na yürüdü. Taksim tramvay durağında basın açıklaması yapan TTB Başkanı Gençay Gürsoy, sağlığın ve ilaçların alınıp satılan bir mal haline getirildiğini belirterek "Şimdi de hekimlik, piyasa malı haline getirilmeye çalışılıyor" dedi. Tam gün yasası diye bilinen yeni paketin hekimler tarafından oylandığını belirten Gürsoy, "Hekimlerin çoğunluğu bu ilkeyi reddediyor. Tam gün uygulamasını, kadrolaşmayı, sağlığın metalaştırılmasını reddediyorlar" dedi.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen de yasa tasarısıyla sahte hekim açığı yaratarak daha sonra ortaya çıkacak açığın ithal hekimlerle kapatılmasının amaçlandığını söyledi. Yasayla ilgili yapılan referanduma 21 bin 126 hekimin katıldığını belirten Demirdizen "Referandumda 19 bin 780 hekim, bakanlığın tasarısına 'hayır' derken, sadece 1346 hekim 'evet' oyu kullandı. Buradan Sağlık Bakanlığını, hekimlerden aldığımız güçle bir kez daha uyarıyoruz. Hiçbir yasa, yasanın muhataplarına rağmen başarıya ulaşamaz" diye konuştu. Demirdizen hekimlik ortamı için bir düzenleme yapılacaksa bu düzenlemenin mutlaka başta TTB olmak üzere hekim örgütlerinin ve ilgili tarafların demokratik katılımıyla yapılması gerektiğini dile getirdi.