Hava-İş felaketi haber vermişti

Türk Hava Yolları, Hollanda’da kaza yapan uçaklarının teknik bakımının prosedürlere uygun yapıldığını açıkladı. Hava-İş Sendikası, henüz bir hafta önce THY yönetimini uçak bakım hizmetlerini yok saymakla suçlamıştı.

soL (HABER MERKEZİ) Türk Hava Yolları (THY) yönetimi, Amsterdam'da iniş sırasında kaza yapan uçakla ilgili bir açıklama yaparak, uçağın bakımının, prosedürlere uygun yapıldığını savundu. Hava-İş Sendikası ise, 18 Şubat günü THY yönetimini, uçakların bakımını gözardı ederek felakete davet çıkarmakla suçlamıştı. THY'nin açıklamasında "Uçuş emniyeti konusunda tavizsiz çalışmalarını yürüten THY tüm uçaklarında uçak imalatçısı, ulusal ve uluslararası otoritelerin direktifleri doğrultusunda uyguladığı bakım süreçlerini bu uçağımızda da uygulamıştır" denildi.
Çalışanlar ise bu iddiayı yalanlıyor. Hava-İş Sendikası, uzun süredir, THY'deki özelleştirme hamlesiyle birlikte bir yandan emekçilerin hakları gasp edilirken, öte yandan kâr hırsının uçuş güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çekiyordu. Sendika, 18 Şubat'ta yaptığı açıklamada THY'nin, uçuş emniyetinden en temel fonksiyonu olan uçak bakım hizmetlerini gözardı ederek felakete davetiye çıkardığını söylemişti.