Hastane patronu 'ameliyatlar gereksiz' dedi

Özel Ethica İncirli Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan özel sağlık sisteminde herkesin dolandırıldığını ameliyatların yüzde 60'ının gereksiz olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye'de geçen yıl 24 milyar TL'nin harcandığı sağlık sektörüne ilişkin Özel Ethica İncirli Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan'dan "ilginç" itiraflar geldi. Akdoğan, sağlıkta herkesin birbirini dolandırdığını iddia etti. Zaman'da yer alan habere göre herkesin devleti soyduğunu belirten Akdoğan, "Bugün Türkiye'de ameliyatların yüzde 60'ı belki de yapılmaması gereken ameliyatlar" dedi.

Akdoğan, insanların sağlığıyla ilgili rahat açıklamalarda bulunurken "Fıtığınız ağrıdığında, hastaneye gittiğinizde 'hemen keselim, yolda kalırsın, sakat kalır, ölürsün' diyorlar" ifadelerini kullandı. Özel sigortaların dolandırıldığını, başkasının kartıyla başkasının muayene olduğunu dile getiren özel hastane patronu, "Sağlık hizmetlerinin yüzde 85'ini devlet veriyor. Yüzde 15'ini özel hastaneler, yapıyor. Özel hastaneler verdikleri hizmetin yüzde 70'ini de sosyal güvenceli hastalara veriyor. Yani hastaların yüzde 95'inin parasını devlet ödüyor. Devlet bu kadar hastaya hizmet veriyorsa bu para da devletten çıkıyor. Sağlık Bakanlığı bu konuda ciddi tedbirler almaya çalışıyor. Ama öyle bir düzen var ki..." denildi.

Aynı zamanda Baymak Yönetim Kurulu başkanlığını yapan Dr. Akdoğan, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANİSAD) tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada "Kriz olmasaydı şirket sahibi olamayacaktık. Türkiye krizlerde kurtulamayacaktır. 3 yılda bir zaten kriz yaşıyoruz. Krize karşı aşı yaptırmalı ve hastalığa karşı tedbirli olmalıyız" dedi.