Hakkari'de sürgünlere protesto

KESK Hakkari Şubeler Platformu, son dönemde kentte yaşanan eğitimcilere yönelik sürgün uygulamalarını yaptığı yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

soL(HABER MERKEZİ) Son dönemde Hakkari merkezde 2 eğitimci, Yüksekova ilçede 3 okul müdürü ve 5 öğretmen, istekleri dışında şehir dışına gönderildiler. Yaşanan bu olayı sürgün olarak nitelendiren KESK Hakkari Şubeler Platformu yaptığı yürüyüş ile bu durumu protesto etti.
Basın açıklamasını okuyan KESK dönem sözcüsü Ali Tuğan, "Bin 300 öğretmen açığının bulunduğu yörede öğretmenlerin sürgün edilmesi manidardır. Eğitim, sağlık ve ekonomiden sorumlu bu yetkililer, neredeyse her alanda son sırada yer alan Hakkari'yi sonuncu olmaktan kurtarmak için bu kadar hassas davranıyorlar mı?" diye sordu .

KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül de yaptığı açıklamada, Hakkari'de son 6 ayda 27 KESK üyesi kamu emekçisine ceza verildiğini hatırlatarak, verilen cezaların örgütlülüğe ve demokrasiye duyulan tahammülsüzlüğün ürünü olduğunu vurguladı.

Hakkari Altay caddesinde bulunan KESK şubesi önünde toplanan grup, Bulvar Caddesi'ndeki Belediye Başkanlığı önüne kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe DTP'li yöneticiler ve milletvekilleri ile Hakkari Belediye Başkanı da destek verdi.