Hacettepe emekçileri Rektörlük'e yürüdü

Geçtiğimiz cuma günü yaptıkları bordro yakma eylemiyle Ağustos ayında maaşlarında yapılan kesintiyi protesto eden Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (HÜTF) emekçileri bugün de konuyla ilgili topladıkları dilekçeleri Rektörlük'e iletti.

(soL - Ankara) Hacettepe Üniversitesi Yemekhanesi önünde toplanarak rektörlüğe doğru yürüyüşe geçen emekçiler sık sık "İş, ekmek yoksa barış da yok.", "Eşitlik,adalet istiyoruz.", "Söz, yetki, karar çalışanlara" sloganlarını attılar.

Pazartesi ve salı günü yemekhanenin önünde açtıkları standla taleplerini içeren dilekçeleri imzaya açan HÜTF emekçileri topladıkları yüzlerce imzayı Rektörlük'e iletti. Rektörlük önünde basın açıklamasını okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) HÜTF İşyeri Temsilciliği harcadıkları emeğin karşılığını alamadıklarını, döner sermaye dağıtımındaki adaletsizliğin bir an önce son bulması gerektiğini belirttiler. Rektörlük'e Eylül ayına kadar süre veren emekçiler eğer Eylül ayı maaşlarında bir düzelme olmazsa eylemliliklerini daha radikal bir şekilde ortaya koyacaklarını grev seçeneğinin de masada olduğunu vurguladılar.

Basın açıklamasının bitiminde makamına gitmekte olan Hacettepe Üniversitesi rektörü Murat Tuncer eylem alanından geçerken emekçiler taleplerini kendisine ilettiler. Murat Tuncer'in yanıtıysa "Paramız olunca ödeyeceğiz." oldu. Üniversiteyi bir ticarethane gibi yönetmekte olan Rektör'ün bu açıklamasından sonra topladıkları imzaları Rektörlük'e veren emekçiler eylemlerini sonladırdılar.