Greve 200. gün desteği

Kocaeli Üniversitesi'ndeki OLEYİS üyesi işçilerin, grevdeki 200. günü için yapılan ziyarette sınıf dayanışmasının önemi vurgulandı. İşçiler, hertürlü baskı ve engellemeye rağmen grevi sürdürüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Kocaeli Üniversitesi'nin (KOÜ) otel, kantin ve yemekhanelerinde çalışan DİSK'e bağlı Otel, Lokanta ve Eğlence İşyerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) üyesi işçilerin grevdeki 200. günü kitlesel bir dayanışmaya sahne oldu. Tıp Fakültesi Hastanesi önündeki dayanışma ziyaretine Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası Kocaeli 2 Nolu Şubesi, DİSK'e bağlı Genel-İş, Dev Sağlık-İş, Emekli-Sen, Lastik-İş, Nakliyat-İş, KESK'e bağlı sendikaların yanı sıra CHP Merkez İlçe, TKP, ÖDP, EHP, HKP, Yurtsever Cephe İşçi Birliği ve Halkevleri yöneticileri katıldı. Jandarmanın hastane giriş kapısını kapatarak geniş güvenlik önlemi aldığı eyleme katılanlar, ''Yaşasın üniversite grevimiz'', ''Üniversite işçisi köle değildir'', ''Üniversite işçisi yalnız değildir'', ''Yaşasın sınıf dayanışması'' ve ''Rektör şaşırma, sabrımızı taşırma'' sloganlarını attı.

Bilim yuvasına yakışmıyor
Destek ziyaretine katılan DİSK Örgütlenme Dairesi Başkanı ve Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, KOÜ'deki grev sürecinin bir bilim yuvasına yakışmayan seyir gösterdiğini ifade ederek, ''Bu grev gösterdi ki, işveren kim olursa olsun grev kırıcılığı silahını kullanmaya çalışıyor. Ama, hiç kimse unutmamalıdır ki, her türlü grev kırıcılığı girişimlerine rağmen, zafere ulaşan direnen işçiler olacaktır'' dedi. KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Hüseyin Gülseven de, OLEYİS üyelerine yapılanın bir zulüm olduğunu dile getirerek, ''Biz kamu çalışanları olarak, grevin ilk gününden beri OLEYİS üyelerinin yanındayız ve yanında olmayı sürdüreceğiz. Grevci işçilerin yalnızlaştırılmak istenmesi emeline ulaşılamayacak'' diye konuştu.

Dimdik ayaktayız
OLEYİS Kocaeli Bölge Temsilcisi Barış Aşan da, grevin gelişme süreci hakkında bilgi vererek, şunları söyledi: ''Greve çıktıktan sonra, üyelerimiz ve işyeri temsilcilerimizin bir bölümü sürgünlere gönderildi, yılmadık. Grev kırıcılığı yapıldı, her türlü mücadeleyle karşı koyduk. Açtığımız hukuki davaların hepsini kazandık. Üniversite yönetiminin kamuoyunu yanıltmak için kulaktan kulağa yaymaya çalıştığı bilgilerin doğru olmadığını yasal biçimde kanıtladık. Kral çıplak diyebilme cesaretini ilk günden beri gösteren grevci işçiler, şimdiden bu mücadeleyi kazanmışlardır. Yaşananlar tüm gerçekliğiyle ortadadır, grevci işçiler dimdik ayaktadır, öyle olmaya da devam edecektir.''

Aşan, destek ziyaretine gelenlere teşekkür de etti.