Grevdeki TEGA işçilerine destek

DİSK ve KESK'e bağlı sendikalar 15-16 Haziran işçi direnişlerinin yıldönümünde 138 gündür grevdeki TEGA işçilerini ziyaret etti.

soL (HABER MERKEZİ) DİSK ve KESK'e bağlı sendikalar, meslek odaları, dernekler, çeşitli siyasi parti temsilcileri 15-16 Haziran işçi direnişinin 38. yıldönümünde Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren TEGA Mühendislik'te grev yapan işçileri ziyaret ettiler.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko ziyarette yaptığı açıklamada 15-16 Haziran eylemlerinin "toplumun değiştirici ve dönüştürücü temel gücü olan işçi sınıfının yaşama müdahalesi" olduğunu belirtti. 7 Şubat'tan bu yana grev yapan Birleşik Metal-İş üyesi olan TEGA işçilerinin de yaşama müdahale ettiklerini vurgulayan Beko, TEGA işçilerinin emeklerine, alınterlerine sahip çıktıklarını, onu değersiz kılanlara karşı mücadele ettiklerini söyledi. Kani Beko, DİSK'e bağlı sendikalardan Birleşik Metal-İş'in TEGA'da, Limter-İş'in Tuzla'da, Lastik-İş'in Brisa'da, OLEYİS'in Kocaeli Üniversitesi'nde, Nakliyat-İş'in Arçelik'te ve Genel-İş'in Bergama'da grevde olduklarını hatırlatırken, 15-16 Haziran'ın yıldönümünde, grev yapan işçileri gönülden selamladıklarını ve onlara destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Beko sözlerini "Bir an önce işverenle masaya oturulması ve tekrar işçi arkadaşlarımızın işlerine dönmesini istiyoruz" diye bitirdi. Grev sözcüsü Seyfettin Gülengül de 131 gündür grevde olduklarını belirterek, işçinin lehine gelişme olmadığı sürece greve devam edeceklerini vurguladı.