Grev 1000 uçuşu engelledi

Lufthansa pilotlarının uyarı grevi nedeniyle 1000 uçuş iptal edildi.

soL (Berlin) Almanya'da devlet havayolu şirketi Lufthansa'ya bağlı Eurowings ve CityLine şirketlerinde çalışan pilotlar, iki hafta aradan sonra bir kez daha pilot sendikası Cockpit'in çağrısı üzerine 36 saat süre ile iş bıraktı.

İki hafta önce yapılan ve 24 saat süren iş bırakma eylemine göre daha etkili olan 36 saat sürecek olan grev nedeniyle Lufthansa yaklaşık 1000 uçuşu iptal etmek zorunda kalırken, uçuşları iptal edilen yolcular trene yönlendirildi. 36 saatlik iş bırakma eyleminden yaklaşık 10.000 yolcunun etkilendiği bildirildi.

Cockpit sendikasından yapılan açıkalamada, işverenin ısrarla yeni teklif sunmaktan kaçınması nedeniyle çıkmaza giren görüşmeler sonrasında yapılan grev oylamasında, sendika üyelerinin %99 oranındaki kabul oyuyla uyarı grevleri yapma ve geçici süreyle iş bırakma kararları alındığını hatırlattı. Mayıs ve Temmuz aylarında daha kısa süren iş bırakma eylemlerinin, işveren tarafından ciddiye alınmaması nedeniyle pilotlar ve kabin personelinin bu eylemi gerçekleştirmek zorunda kaldıkları bildirilirken ve eylemden etkilenen yolculardan özür dilendi.