Görgün: Kriz tam da kalbimize saplanıyor

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün Başbakan Erdoğan’ın ''krizin inişe geçtiği'' yönündeki sözlerini eleştirirken, ''Fırtınanın ortasındayız ve kriz tam da kalbimize saplanıyor'' dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Tayfun Görgün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Ulusa Sesleniş'' konuşmasında ''krizin inişe geçtiği'' yönündeki sözlerini eleştirdiği yazılı açıklamasında ekonomik krizin inişe geçtiği yorumlarının doğru olmadığını belirterek, ''Fırtınanın ortasındayız ve kriz tam da kalbimize saplanıyor'' dedi.

İş-Kur'un istatistiklerine göre, kuruma başvuran işsiz sayısının bir önceki aya göre Ekimde yüzde 128 arttığını belirten Görgün ''Sayın Başbakan'ın krizin Türkiye'yi teğet geçeceği tahmini nasıl tutmadıysa inişe geçtiği ve etkisinin sınırlı olacağı öngörüsünü de şüpheyle karşılamak gerekiyor'' dedi.

Her gün bir fabrikada üretime ara verildiği, işçilerin ücretsiz izne gönderildiği haberlerinin geldiğini kaydeden Görgün, ekonomik sorunların katlanarak artacağı endişesini toplumun büyük kısmının paylaştığını, hükümetin buna rağmen hala kapsamlı bir tedbir paketi açıklamadığını ifade etti.

DİSK olarak krizde temel önceliğin emekçi ve yoksul kesimlerin korunması olması gerektiğini savunduklarını ifade eden Tayfun Görgün "Bugüne kadar uygulanan politikaların sorumlusu emekçi sınıflar değildir. DİSK olarak kararlıyız ve artık bu politikalardan sorumlu siyasiler ve sermaye bu bedeli ödemelidir diyoruz" dedi.