Gökçek’ten ODTÜ’ye yine tehdit

Habertürk kanalının Parantez programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek ve ODTÜ Rektörü Ural Akbulut, ODTÜ’ye Büyükşehir Belediyesi tarafından kesilen imar cezası ve yıkım kararı ile ilgili görüşlerini bildirdi.

soL (HABER MERKEZİ) İ. Melih Gökçek, kendi yapacakları düzenlemenin ardından toplam 45 milyon metrekarelik ODTÜ arazisinin 18 milyon metrekarelik kısmının "otomatikman" Büyükşehir Belediyesi'ne geçeceğini iddia etti. ODTÜ yerleşkesi dâhilinde olan Eymür Gölü'nün "halka açılacağını, Ankara'ya mal olacağını" belirten Gökçek, Ural Akbulut'a yönelik olarak "Hocam, ODTÜ'yü yıkmak istemiyorum ama istersem yıkarım. İleride imar almak için yine bana geleceksiniz tavrınıza dikkat edin" diyerek tehditlerde bulundu. Ural Akbulut'un Eymür'ün halka açık olduğu yönündeki açıklamasından sonra ODTÜ internet sitesinden alınan yerleşkeyi tanıtıcı bilgilerden ODTÜ öğrencilerinin sportif faaliyetlerde bulunduğu cümlesini "Bakın! Halka kapalı..." diye yorumlayan Gökçek, programa telefon eden izleyicilerin "Eymür'ün halka açık" olduğu yönündeki telefonları ise duymazdan geldi.

Ural Akbulut, Gökçek'in mahkemeye intikal eden icraatlarında ODTÜ'lü bilim insanlarının Büyükşehir Belediyesi aleyhine verdikleri bilirkişi raporları nedeniyle ODTÜ'ye kin güttüğünü ve esas amacın ODTÜ arazilerinin işgali olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıllarda da kış ortasında doğalgaz borcu nedeniyle ODTÜ'ye verilen doğalgazı kesen ve ödenen borcu BOTAŞ'a yatırmayıp tüm Ankara'yı mağdur eden Gökçek'in Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin de suyunu kestiğini hatırlatan Akbulut, "Tüm dünyada üniversiteler kamu hizmetleri söz konusu olduğunda ayrıcalıklı durumda iken, Gökçek üniversitelere dönük bu tarz girişimlerde bulunuyor" dedi.

Ankara'da Gökçek'in tanımına göre kaçak durumda olan Dışişleri Bakanlığı Ek Binası, Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Tesisleri, Çevre Bakanlığı gibi binalar konusunda kendisinin bilgisinin olmasının mümkün olmadığını söyleyen Gökçek'in ODTÜ'ye ilişkin bilgiyi nasıl ve nereden elde ettiği konusu program süresince tartışılmadı. Gökçek'in ASKİ Spor Tesislerine dönük savunusu ise projelendirmenin Karayalçın döneminde yapıldığı şeklinde oldu.

Programın kapanışında ise ODTÜ mezunlarının yarın ODTÜ'de konuya ilişkin eyleminin basın duyurusunu okuyan Gökçek, Ural Akbulut'u okulda "ideolojik eylemlere" izin vermekle suçladı. Gökçek, Jandarmanın eyleme müdahale etmesi gerektiğini söyleyerek, Ural Akbulut'a bu yönde harekete geçmesi için çağrı yaptı.