Gençlik Kampı başladı

Amerikancılığa, Karanlığa ve Piyasacılığa Karşı Gençlik Kampı dün başladı.

soL (HABER MERKEZİ) Üniversitelerde, liselerde ve kent meydanlarında haftalardır hazırlıkları sürdürülen Amerikancılığa, Karanlığa ve Piyasacılığa Karşı Gençlik Kampı dün başladı. Kamp için sabahın erken saatlerinde Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı'nda buluşan gençler atölye çalışmalarına, panellere ve söyleşilere katıldılar. Kampta spor turnuvası ve konserler de düzenleniyor. Gençlik Kampı 5 Temmuz'da sona erecek.

Kampın ilk gününde TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan gençlerle bir söyleşi yaptı. Söyleşide Türkiye siyasetinin güncel durumuna, Ergenekon operasyonu ve darbe tartışmalarına değinen Okuyan, Türkiye'nin düne göre emperyalizmin müdahalesine çok daha açık bir ülke haline geldiğini söyledi.

Okuyan'ın konuşmasının ardından Beyoğlu Kumpanya, Tuzla tersanelerinde yaşananlarla ilgili bir oyun sergiledi.

Akşam saatlerinde konserlerle devam eden kampta Metin Kahraman, Grup Ahibba, Erdal Bayrakoğlu ve amatör gruplar sahne aldı.

Bugünkü program
Kampın bugünkü programında şair Kemal Özer ile son kitabı ve Sivas katliamı ile ilgili bir söyleşi, Metin Çulhaoğlu ve Mehdi Beşpınar'ın katılacağı "68 kuşağıyla buluşuyoruz" adlı etkinlik, Kayıp Sahne tiyatro grubunun oyunu ve Yeni Türkü, Arşmahal, Renan Bilek konserleri yer alıyor.