Genç-Sen davası başladı

Türkiye'nin ilk öğrenci sendikası Genç-Sen'e yönelik kapatma davasına başlandı. Duruşma çıkışında DİSK'e bağlı sendikalar protesto eylemi yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye'nin ilk öğrenci sendikası Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) hakkında açılan kapatma davasına başlandı. Sirkeci'deki İstanbul 6. İş mahkemesindeki duruşmaya, davacı İstanbul Valiliği adına Avukat Fikret Soydaş, davalı Genç-Sen'i temsilense 9 avukat katıldı.

İstanbul Valiliği'nin avukatı Soydaş, daha önce sundukları dilekçeyi tekrar ettiklerini söyledi. Genç-Sen avukatlarından Mustafa Üçdere ise, yazılı cevap dilekçelerini tekrar ettiklerini ifade ederek, sendikanın anayasal temel hak olan ve uluslararası sözleşmeler çerçevesinde kurulan bir sendika olduğunu belirtti. Üçdere, sunulan delilleri inceledikten sonra, kendi delillerini sunacaklarını anlatarak, davanın reddini istedi. Hakimin taraf avukatlarının delillerini sunmaları için gelecek duruşma tarihinden 20 gün öncesine kadar süre verilmesine karar verdiği duruşma ertelendi.

Duruşma sonrasında adliye önünde toplanan Genç-Sen ve DİSK'e bağlı bazı sendikaların üyeleri kapatma davasını protesto ettiler. Burada bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün davanın sadece öğrencilere değil, tüm sendikalara açıldığını söyledi. Görgün, Sendikalar Yasası'nda öğrencilerin sendika kurma hakkını engelleyen bir maddenin olmadığını belirtti. Valilik tarafından mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, Sendikalar Kanunu'nun "kuruluşta uyulacak usul" ve "tüzük ve belgelerde kanuna aykırılık" ile ilgili maddeleri gereğince Genç-Sen'in faaliyetlerine son verilmesi talep ediliyor.