Fındık-Sen'den Ordu Valisi'ne tepki

Ordu Valisi Ali Kaban'ın, çoğunluğu Kürt olan mevsimlik tarım işçilerinin kent merkezine girişini yasaklaması kararı, Fındık-Sen tarafından protesto edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Fındık-Sen Başkanı Kutsi Yaşar, yazılı bir açıklama yaparak, Ordu Valiliği'nin Doğu ve Güneydoğu'dan fındık hasadı için kente gelen mevsimlik tarım işçileriyle ilgili kararlarına tepki gösterdi. Kutsi Yaşar, "yılın 6-7 ayında evlerinden ayrı, yurdun dört bir yanında hasat yapan, alınteri döken tarım işçileri, yaşadıkları onlarca sorun yanında, bir de potansiyel suçlu muamelesi görmektedir" dedi.

Mevsimlik tarım işçilerinin kent ve ilçe merkezlerine girişlerini yasaklayan ve doğrudan çalışacakları yerlere gideceklerini bildiren Ordu Valisi Ali Kaban'ın, oluşan tepkiler karşısında, kararına gerekçe olarak, olumsuz barınma koşullarını ve kene tehlikesini öne sürdüğünü belirten Yaşar, bu koşulların düzeltilmesi için yerel ve merkezi temsilcilerin çözüm üretmesi gerektiğini, alınan kararların çözüme yönelik olmadığını kaydetti.

Yaşar, "Fındık Üreticileri Sendikası olarak, yurdumuzun dört bir yanında alınteri döken, emek harcayan insanlarımıza ırkı, dili, dini, rengi ve kökeni ne olursa olsun farklı uygulama yapılmaması ve insanca yaşam koşullarının sağlanması için mücadele etmenin hepimiz açısından bir yurttaşlık görevi olduğunu hatırlatmak isteriz" dedi.