ESP'den suç duyurusu

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan ve geçmişinde hemen her tür suça rastlanan Osman Gürbüz hakkında Gazi olaylarıyla ilişkili olarak suç duyurusunda bulunuldu.

soL (HABER MERKEZİ) Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Gazi olaylarında yaşamlarını yitirenler adına Osman Gürbüz hakkında suç duyurusunda bulunarak davanın yeniden görülmesini talep etti. Sultanahmet Ersoy Parkı'nda bir basın açıklaması da gerçekleştiren platform sözcüleri, Gazi mahallesi ve Ümraniye'de yaşanan olaylarda Osman Gürbüz'ün rolüne ilişkin yeni verilerin ortaya çıktığına işaret ettiler.

Olaylar sırasında tutuklanan ve 13 yıldır cezaevinde bulunan Hasan Polat'ın yeniden yargılanmasını isteyen ESP'liler açıklamalarında şunları söylediler:

"Şimdi devlete ve AKP Hükümeti'ne soruyoruz: Osman Gürbüz'ü de Gazi katillerinden sadece bir olan Adem Albayrak gibi kısa süre cezaevinde ağırlayıp bırakacak mısınız? Katliam sorumluları bugüne kadar bildiğimiz ve bilmediğimiz bütün unsurlarıyla kamuoyunun gündemine gelirken, sırf sosyalist kimliği nedeniyle provokatör sayılıp ceza verilen Hasan Polat nede hâlâ hapiste tutuyorsunuz? Madem darbeci ve kontracı Ergenekon'a karşısınız, neden Meclis'te Silopi kayıplarının gösterip kayıpların hesabını isteyen DTP milletvekiline saldırıyor, fotoğrafları indiriyorsunuz?"

Bilindiği gibi, Ergenekon operasyonlarında tutuklanan Osman Gürbüz "sahte Yeşil" olarak da adlandırılmış ve çok sayıda cinayet ve eylemin sorumlusu olarak gösterilmişti.