Eskişehir’de AKP’ye tepki sürüyor

TKP, ÖDP ve Halkevleri dün bir araya gelerek Tayyip Erdoğan’ın kente gelişi sırasında uygulanan olağanüstü hali ve yaşanan gözaltıları protesto etti.

soL (Eskişehir) Adalar'da başlayan ve yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, basın açıklamasını okuyan ÖDP İl Başkanı Mustafa Önçler, Başbakan'a seslendiği konuşmasında "Dün şehrimiz korku imparatorluğunun başkentini andırıyordu. Öyle ki seni korusunlar diye çevre illerden polisler getirttin. Her köşe başında sivil-resmi bir ya da birkaç polis, kent halkına zulmetti" dedi.

Polisin, beğenmediği ya da muhalif olduğunu bildiği kişileri gözaltına aldığını belirten Önçler "İşçileri miting alanına sokmayarak, sokakta yürüyen genci, protesto edenleri alıkoyarak bizi kokutamazsınız" dedi.

Daha önce Mersin'de gözaltına alınan çiftçinin de hatırlatıldığı açıklamada, benzeri uygulamaların Eskişehir'de de görüldüğü, siyasi partilerin, kitle örgütlerinin çevresinin polis araçları ile kuşatıldığı belirtildi.

Önçler Erdoğan'a yönelik, "Biz seni uyarmıştık. İki gün önce bu kentin emek güçleri olarak seni şehrimizde görmek istemediğimizi açıklamıştık. "Gelme Tayyip" diye sokaklarda haykırmıştık. Oysa sen geldin kenti hapishaneye çevirdin" dedi.

Eylem alkışlarla ve "AKP'yi istemiyoruz", "Faşizme karşı omuz omuza", "AKP'yi durdurun" sloganlarıyla sona erdi.