Erzurum’da belediye işçilerinden eylem

Erzurum’da kapatılan belde belediyelerinde çalışan işçiler, yeni kurulan ilçe belediyelerinde işe alınmadıkları için AKP önünde eylem yaptılar.

soL (HABER MERKEZİ) Erzurum'da AKP döneminde kapatılan belde belediyelerinde çalışmakta olan kadrolu işçiler, kadroları olmasına rağmen başka bir belediyeye atanmadılar. Atamaları yapılmadığı için maaşlarını alamayan belediye işçileri, AKP Erzurum İl Başkanlığı binası önünde eylem yaptılar.

İşçiler adına açıklamayı okuyan Hizmet-İş Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, kapatılan belediyelerdeki kadrolu işçilerin görevlendirmelerinin yapılmadığını, iki aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek, "Sesimizi duyurmak için buradayız. 900 arkadaşımız mağdur. Geçen ay maaş alamadılar, bu ay da maaş alamayacaklar. Arkadaşlarımız evlerine ne götürecek? Sayın Valimiz ve milletvekillerimizle görüşüyoruz. İki aydır bu arkadaşlarımızın yeni çalışma yerlerine dağıtılacağını belirtiyorlar. Ancak dağıtılmadılar. Buradaki bürokrasi Erzurum'u Ankara'ya süt liman gösteriyor. Mağduriyetimizden Ankara'nın haberi yok" dedi.