Engelliler eğitim hakkı için eylemde

Engellilerin eğitim giderlerinin karşılanmasıyla ilgili düzenlemenin kaldırılmak istenmesi engellilerin ve eğitim kurumlarının tepkisine neden oldu.

soL (HABER MERKEZİ) Engellilerin eğitim giderlerinin karşılanması için 5378 sayılı yasayla devlet tarafından verilen ekonomik desteğin sonlandırılmak istenmesi engelli ailelerinin ve özel eğitim kurumlarının tepkisine neden oldu.

Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Özel Özel Eğitim Kurumları Derneği tarafından yapılan açıklamada bu durumun evlerinden çıkan engelli çocukları yeniden kapalı kapılar ardına kapatmakla sonuçlanacağı kaydedildi. Özel eğitim kurumlarına giden engelliler için devlet tarafından ekonomik destek sağlanması uygulamasıyla 30 bin olan özel eğitim alan engelli çocuk sayısının 190 bine çıktığı ifade edildi. Meclis Genel Kurulunda oylanacak kanun hükmünde kararname değişikliğinde kendilerine verilen desteğin kesilmemesini isteyen engelli aileleri ve özel özel eğitim kurumları temsilcilerinin bugün İstanbul'da AKP İl Binası önünde eylem yapacağı belirtildi.