Engelli yasasına karşı İBB önünde eylem

Engellilere "evde hapis yasası" denilen erişim hakkının ertelenmesine karşı engelli hakları için İBB önünde eylem gerçekleştirildi. “Susmuyoruz ve engellenmeyi kabul etmiyoruz” denilen eylemde engellilere haklarının ve özgürlüklerinin verilmesi talep edildi.

Engellilere yönelik 5378 sayılı yasada yapılan değişikliğe göre engellilerin erişim hakkının ertelenmesine karşı bir araya gelerek oluşturulan 7 Temmuz Platformu, engellilerin haklarının tanınması ve Cumhurbaşkanlığı tarafından yasanın veto edilmesi talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem gerçekleştirdi.

“7 yıldır engelli yasasının sorumlulukları gerçekleşmedi”
“AKP yasanı al başına çal”, “İnsan hakkı ötelenemez” sloganlarıyla gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını okuyan avukat Turan Hançerli, “Tam 7 yıl boyunca 5378 sayılı yasanın verdiği görev ve sorumluluklar yerine getirilmedi. TBMM’ye verilen bir yasa teklifi hızla oylanarak engelliler bir kez daha can evlerinden vuruldu” dedi.

“Bu yasa eşitlik ilkesine aykırı”
Yapılan yasa değişikliği ile engellilerin erişim hakkının 3 yıl daha ertelendiği, sorumluların görev ihmali nedeniyle yargılanmasının önlendiği ve idari para cezası gibi uygulamaların getirildiğini belirten Hançerli, bu yasanın sosyal devlet, eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade etti.

“Mücadeleye devam edeceğiz”
“Yasa engellere değil, engellilere karşıdır” diyen Hançerli, yasa değişikliğini kabul etmeyeceklerini ve ayrımcı tüm uygulamalara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek açıklamayı sonlandırdı.

(soL – İstanbul)