Emekliler oyalanıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Salı günü açıklaması beklenen emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme emeklilerin ihtiyacını karşılamıyor.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veysi Beysülen Salı günü açıklanması beklenen emekli maaşlarına yönelik düzenlemeyle ilgili sızan bilgiler doğruysa bunun sadece emeklileri oyalamak anlamına geleceğini söyledi.

Emekli aylıkları arasındaki farkın giderilmesine yönelik İntibak Yasası’nın 2000 yılı öncesi emeklilere 100 TL zam verilmesi değil, Türkiye’nin koşullarına göre belirlenecek bir düzeltme ve emeklilerin intibakının sağlanması olduğunu dile getiren Beysülen, verilecek 100 TL’yle maaşların 600 TL’den 700 TL’ye çıkacağını bildirdi.

Yapılacak iyileştirmenin en az 1200-1300 TL arasında olması gerektiğine dikkat çeken Beysülen, sadece 2000 öncesinde emeklilerin maaşlarına seyyanen ya da yüzdeli olarak zam yapmanın ve diğer emekliler karşısında daha fazla zam yapmanın ihtiyaçları karşılamayacağını söyledi.

Bunun sadece emeklileri oyalamaya yönelik bir girişim olduğunu belirten Beysülen, 2000 yılı öncesinde emekli olup düşük maaş alan SSK’lılara 100 TL civarında artış olacağını, emeklilere de diğer kesimlere yaptıkları gibi yüzde 2-3 oranında zam yaparak bu işi kapatmaya çalışacaklarını kaydetti.

Hükümetin emeklileri dikkate almadığını kaydeden Beysülen, “İşçi Emeklileri Derneği’nin SGK Yönetim Kurulu’nda üyesi var. Ancak maalesef emeklilere ilişkin düzenlemelerde emeklilerin talepleri dikkate alınmıyor. Taraf olunsa hükümetin böyle rahat hareket edebileceğini düşünmüyoruz” dedi. Emeklilerin muhatap alınmamasının nedeninin örgütsüzlük olduğunu kaydeden Beysülen, bu sorunun aşılması için mücadele edeceklerini söyledi. Başbakanın Salı günü emeklilere yönelik açıklamasının ardından girişimlerde bulunmayı düşündüklerini söyleyen Beysülen “Emekli örgütlerinin bir şey yapma niyetleri yok. Deyim yerindeyse bütün her şeylerini hükümete bağlamış durumdalar, hükümet ‘versin’ diyorlar bekliyorlar. Verin demekle olmuyor, vermiyorlar o zaman almanın mücadelesini vermek gerekiyor” diye konuştu.

Tüm emeklileri “duyarlı olmaya ve geçmişte kaybettikleri emeklere sahip çıkmaya” çağıran Beysülen, emekli maaşını kast ederek “şu da olmazsa biz ne yapalım diyerek kenarda oturmakla olmaz, çünkü bu bizim hakkımız, hak ettiğimiz bir şey” dedi.

(soL – Haber Merkezi)