Emekli-Sen zamları protesto etti

Kızılay’da biraraya gelen emekliler verilen zammı protesto ederek, “Biz kimseden sadaka istemiyoruz, gençliğimizde verdiğimiz emeğin karşılığını istiyoruz” dediler.

soL (HABER MERKEZİ) DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri, Ankara Kızılay'da Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanarak, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında yapılan yüzde 1.83 oranındaki artışı protesto etti.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen eylemde yaptığı açıklamada, emeklilerin ekonomik ve sosyal anlamda büyük sıkıntı yaşadığını kaydederken, ''Emeklilerin sefalet aylığı sadece 11 TL arttı. Bugüne kadar ülkeyi yöneten tüm iktidarlar uygulamalarıyla bizi fedakârlık yapmaya alıştırdılar'' dedi. Beysülen açıklamasında, sıra emeklilere geldiğinde 'kaynak yok, olanaklarımız bu kadar' laflarına artık alışıldığını söylerken, “Kaynağa çok ihtiyacınız varsa bir fedakârlık daha yapalım. Bu parayı vererek bizi kandırmaya çalışmayın. En iyisi siz bu parayı kaynak olarak çok sevdiğiniz sermayeye aktarın, çünkü onlar bizden fazla muhtaç durumdalar! Biliyoruz onların zorda olmalarına gönlünüz razı olmaz…” şeklinde konuştu.

Beysülen ayrıca ülkede yaşayan herkesin TÜİK'in gerçek enflasyon rakamlarını açıklamadığını gayet iyi bildiğini kaydederken sözlerini şöyle sonlandırdı: “Piyasada karşılaştığımız gerçek enflasyon ile TÜİK'in açıkladığı enflasyon arasında dağlar kadar fark var. Buna rağmen emekli aylıklarının açıklanan enflasyon oranında artırılması haksızlıktır. Bu haksızlığı biz protesto ediyoruz. Biz kimseden sadaka istemiyoruz, gençliğimizde verdiğimiz emeğin karşılığını istiyoruz.''