Emekli itfaiyeciler KEY paralarını alamadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan emekli olan 10 kişi, KEY paralarını alamadıklarını iddia etti.

soL (KOCAELİ) Emekli-Sen Kocaeli Şubesi'ne başvuran emekli itfaiyecilerden Hasan Yalçınöz, Faik Erol, Sadettin Üzülmez, Vedat Esentürk, Rahmi Efe, Recep Köken, İdris Köken, Mustafa İçöz ve Yaşar Ünsal, üye olup yardım talebinde bulundu. KEY paralarını almak için bankaya gittiklerine, adlarına para yatırılmadığını gördüklerini ifade eden emekliler, "Biz onca yıl itfaiyeci olarak çalıştık. Ancak KEY ödeme günü bankalara gittiğimizde hesabımıza para yatırılmadığını gördük. Yetkililerle görüşmek için belediyeye gittiğimizde muhatap bulamadık. Ortalama 1.400'er YTL alacağımız var" dedi.

Elimizden geleni yapacağız
Emekli-Sen Şube Başkanı Osman Nuri Şenol da şöyle konuştu: "Arkadaşlarımız bankadan KEY paralarını almak istediklerinde, hesaplarına para yatırılmadığını görmüş. Belediyenin paralarını yatırmadığına dair kendilerinde de resmi evraklar bulunmaktadır. Tek tek sorunlarını anlatmak için muhatap bulamadıklarından, sendikamıza üye oldular. Biz sendika olarak birlik ve beraberlik içinde örgütlü çalışarak bu arkadaşlarımızın hak ettikleri paraları alacağız. Mağdur olan başka arkadaşımız varsa eğer sendikamıza gelsin. Bu sorunu hep birlikte çözeceğiz."