Emekli’den Gül’e APS

Emekli-Sen Kocaeli Şubesi üyeleri, sendikalarının kapatılmaması ve uluslararası hukuk kurallarına uyulması istemini içeren binlerce imzalı dilekçelerini, APS ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdi.

soL (HABER MERKEZİ) Emekli-Sen Kocaeli Şubesi üyelerinin, sendikanın kapatılmasına karşı verdiği mücadele çeşitli eylemlerle sürüyor. Bugün postane binası önünde toplanan ve ellerinde ''Emekli-Sen kapatılamaz'' pankartı bulunan sendika üyelerine, halktan da destek verenler oldu. Kalabalık, ''Emekli-Sen kapatılamaz, insanca yaşam için örgütleniyoruz'' sloganları attı. Burada bir açıklama yapan Şube Başkanı Osman Nuri Şenol, ''Hükümetin yanlış politikalarını eleştirenler, işsizliğe, yoksulluğa ve sömürüye karşı sesini yükselten sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve meslek odaları, acımasızca saldırılarla susturulmak isteniyor'' dedi.

Tecrübeli emekçiler kurdu
Şenol, Emekli-Sen'in, ülkenin en tecrübeli emekçileri tarafından kurulduğunu da anımsatarak ''Fiili ve meşru mücadelelerle Emekli-Sen'i yaşatacağız. Emeklilerin hak ve çıkar mücadelenize öncülük etmeyi sürdüreceğiz. Umarız, sayın Cumhurbaşkanı sesimizi duyar ve milyonlarca emeklinin örgütlenerek, kendileri hakkında söz sahibi olmalarını engelleyen bu kararın ortadan kaldırılması için ilgili yerlere gerekli talimatı vererek, sorunun ülke içinde çözümüne katkı sunarlar. Biz, Türkiye'nin imzaladığı ve taraf olduğu sözleşmeleri ihlal etmekten mahkum olmasını istemiyoruz.'' dedi.