Emekçi kadınlardan kuran kursları gerçeği

Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar Konya'nın Taşkent İlçesi'ndeki Kuran kursunda meydana gelen patlama, AKP'nin hukuksuzluk örnekleri ve tarikat ilişkileri konusunda basın açıklaması yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar tarafından "Karanlığa Teslim Edilen Enkaz Ülkemizdir" başlıklı yazılı açıklamada, Süleymancılar cemaati kuruluşu olarak bilinen Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'ne bağlı özel öğrenci yurdunda meydana gelen patlamanın trajik ve öfkelendirici sonuçları vurgulandı.

Sonrasında 17 kız öğrencinin ve bir öğretmenin yaşamını yitirdiği ve 29 öğrencinin tedavi altına alındığı patlamanın kaçak binada gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, bina hakkında herhangi bir deprem ve itfaiye raporunun olmadığına dikkat çekildi. Konya Milli Eğitim Müdürlüğü Yurt ve Burslardan Sorumlu Şube Müdürlüğü'nün, yurdun en son 29 Mayıs 2008 tarihinde Kaymakamlık nezdinde denetlendiği ve deprem ve itfaiye raporlarının bulunmadığı için, yeni çıkan yönetmelik gereği izin verilmediği de kaydedildi.

Patlamada AKP düzenlemesinin parmağı var
Kaza sonrası görmeye çok alışkın olduğumuz bir tablo ile karşı karşıya olunduğunun belirtildiği açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve İl Müftülüğünün, yurdun kendileriyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını büyük bir "pişkinlikle" açıkladığı ifade edildi.

Kaçak kurslara yönelik cezanın AKP tarafından indirildiği belirtilen açıklamada, 2004'te hazırlanan yeni TCK'da kanuna aykırı eğitim kurumları açanlara ve buralarda öğretmenlik yapanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesinin tasarlandığı ancak söz konusu maddenin AKP tarafından, yeni TCK henüz yürürlüğe girmeden, "Kanuna aykırı eğitim kurumu açma ve burada öğretmenlik yapmanın cezası 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılır" şeklinde değiştirildiği vurgulandı.

Kaçak kurslar faaliyete devam ediyor
Süleymancılar tarikatının sadece Konya beldelerinde 89 öğrenci yurdunun olduğunun belirtildiği açıklamada, Diyanet İşleri'nin bu duruma kayıtsız kaldığı ifade edildi. Bu sayının il merkezi ve bazı ilçelerdeki öğrenci yurtlarıyla birlikte 110'a ulaştığı belirtilirken, Diyanet'e bağlı sadece bir kursun bulunduğu ve Konya'da diğer tarikatlarla birlikte 400'e yakın kaçak kursun faaliyetlerine devam ettiği hatırlatıldı.

"Trajedi" AKP uyumunun vebali
Çocukların cenaze töreninde tek bir kadının olmamasına da dikkat çekilirken, Konya'nın "acılı" kadınlarına çocuklarının cenazelerine dokunmak değil, evlerinde sessiz gözyaşı dökmelerinin uygun bulunduğu kaydedildi.

Yaşananların sadece "Allahın takdiri" olarak anılacağına dikkat çekilen açıklamada, Konya'da yaşanan trajedinin sadece 17 kız çocuğunun bedenlerinin katli olmadığı, Körleştirilen, gericiliğe teslim edilmeye çalışılan memleketin hazin gerçeği olduğu vurgulandı. Açıklamada trajedinin, eğitimi, sağlığı, toprağını, ülkemizin değerlerini satan AKP iktidarıyla uyumun vebali olduğuna dikkat çekildi.