Eğitim Sen'li müdüre saldırı

Ankara'da Eğitim Sen üyesi okul müdürü, evinin önünde demir çubuklarla saldırıya uğradı.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara'da kimliği belirlenemeyen dört kişi, Mamak Hurin Yavuz Alp İlköğretim Okulu'nun Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi müdürü Adem Özbek'e saldırdı. Eğitim Sen bir açıklama yayınlayarak saldırıyı kınadı.

Sabah işe gitmek için evinden çıkan Özbek, evinin önünde ellerinde demir çubuklar bulunan saldırganlar tarafından dövüldü. Vücudunun değişik yerlerinde kırık ve darp izleri oluşan Özbek hastanede tedavi altına alındı.

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, toplumsal, ekonomik olumsuzlukların ve gelir adaletsizliğinin derinleştiği ülkemizde, okullarda ve okul dışında yaygınlaşan şiddet olaylarının, öğretmenleri ve öğrencileri tehdit ettiği söylendi. Eğitim Sen'in açıklamasında, son yıllarda öğrenci ve öğretmenlerin maruz kaldıkları şiddet olaylarını, geleceğe yönelik hem tehdit hem de önemli bir uyarı olarak değerlendirmek gerektiği vurgulanırken, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bile şiddeti haklı ve meşru gösteren açıklamalar yaptığı bir ülkede, öğretmenlerin sokak ortasında demir çubuklarla acımasızca dövülmesi engellenemez" sözlerine yer verildi. Şiddetin insanlık dışı bir uygulama olduğunu ifade eden Eğitim Sen, sendika üyesi Özbek'e yapılan saldırıyı kınadı ve sorumluların bir an önce yakalanmasını talep etti.