Eğitim-Sen: 'Öğretmenimizin katili AKP'dir'

İzmir'in Karabağlar ilçesinde ilköğretim öğrencisinin sınıfta bıçaklı saldırısına uğrayarak yaşamını yitiren öğretmen hakkında Eğitim-Sen açıklama yaptı. Açıklamada, "Öğretmenimizin katili AKP'dir" denildi. Eğitim-Sen yarın 11'de Konak eski Sümerbank önünde eylem yapacağını duyurdu.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda 8. sınıf öğrencisi tarafından derste bıçaklı saldırıya uğrayan Fen Bilgisi Öğretmeni 40 yaşındaki Rabia Sevilay'ın yaşamını yitirmesi üzerine Eğitim-Sen açıklama yaptı.

"Uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren öğretmenimizin katili AKP'dir" başlıklı açıklamada yarın 11'de Konak Eski Sümerbank önünde eylem yapılacağı duyuruldu.

"Tek sorumlusu siyasal iktidardır"
"Daha önce Gaziantep'te görev yapan bir doktorun yaşamını yitirmesine, onlarca eğitim emekçisinin bıçaklanmasına, darp edilmesine neden olan şiddetin, şimdi de eğitim emekçisi arkadaşımızın ölümüne neden olmasının tek sorumlusu siyasal iktidardır" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Piyasanın ihtiyacını karşılamak üzere emekçileri her gün daha fazla yoksullaştıran, ucuz ve güvencesiz koşullarda çalıştıran AKP'nin politikaları, bugün kamusal alanda ortaya çıkan tüm sorunların sebebinin kamu çalışanı olarak görülmesine neden oldu."

"AKP politikalarından vazgeçsin"
4+4+4 eğitim sisteminin daha fazla öğretmenin daha fazla şiddete maruz kalacağının habercisi olduğunu vurgulanan açıklamada, "Bu tehlikeli dönemin tek sorumlusu, yeni düzenine uygun bir düzenleme ile eğitim alanını baştan aşağı değiştiren siyasal iktidardır. Eğitim Sen olarak, AKP'yi bir kez daha uyarıyoruz çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin yaşam hakkını tehdit eden, onların ölümüne neden olan politikalarınızdan artık vazgeçin!" denildi.

(soL - Haber Merkezi)